TÁJÉKOZTATÁS
Tisztelt ügyfeleink, a hajóinkat 2016. évben nem lehet foglalni!
    További kedvezmények      Ártáblázat     ÁSZF
TÁJÉKOZTATÁS

Tanácsok


Hasznos tanácsainkat két témakörben foglaltuk össze:

I. Hasznos tanácsok a vitorláshajó bérléssel kapcsolatosan

1.

Az EASTCRAFT minden vitorláshajója nem dohányzó! Dohányozni a kabinokban (bele értve a mosdókat és wc-t is) szigorúan tilos. Dohányozni csak a cockpiten szabad, a cigarettavégeket az erre rendszeresített cigaretta tartóban helyezzék el. Vigyázzunk arra, hogy sérüléseket ne okozzunk az égő cigarettavéggel sem a társainkban  sem a vitorláshajóban. Amennyiben a kabinban dohányoznak, az kaució megvonást eredményez!

2.

A vitorláshajóinkra csak puha talpú cipőben (főként vitorlás lábbelikben), vagy mezítláb szabad fellépni. Magas sarkú, illetve körömcipőben a vitorláshajóra felmenni tilos, mert sérüléseket okoz a vitorláshajó érzékeny műanyag gél felületén.

3.

A gyerekek nagyon szeretnek rajzolni, festeti a nyaralás alatt is. Amennyiben gyerekekkel megyünk fel a vitorláshajóra, a tollakat , festékeket és filctollakat ne adjuk oda nekik. Sajnos a vitorláshajó billegéséből adódóan óhatatlanul is összefirkálhatják a bőr ülőfelületet, amely sajnos nem tisztítható. Az ilyen szennyeződések csak teljes bőrcserével javíthatóak, mely költségeit levonjuk a kaucióból.

4.

A vitorláshajóra csak az alap tisztálkodási felszereléseket szabad felvinni. Mindig gondoskodjunk arról, hogy ezek a vegyszerek megfelelőképpen rögzítésre kerüljenek. Egyéb vegyi anyagot felvinni tilos! Ide tartoznak az aerosolos rovarirtók és tisztítószerek is. A rovarok ellen megfelelő riasztószererről az EASTCRAFT gondoskodik. A vitorláshajóinkon a szennyeződések eltávolítására tisztítószereket  helyezünk el. Ezek a szerek nem maró hatásúak és nem tűzveszélyesek. Figyelem a maró hatású és tűzveszélyes szerekből eredő károkat a biztosítás nem fedezi!

5.

Csak szobatiszta állatokat szabad felvinni a fedélzetre. Amennyiben állatokat viszünk fel úgy gondoskodjunk arról megfelelő időközönként "ki tudjon" menni wc-re. Mivel nem vagyunk egyformák (és feltételezzük, hogy más bérlőket a későbbiekben zavarhat) az állat az ágyban velünk nem aludhat!

Gondoskodjunk az állat vitorlás cockpiten, vagy szalonban történő fekvőhelyéről.

6.

Minden vitorláshajónk úgynevezett vízpumpás WC-vel került felszerelésre. A WC-be szigorúan tilos WC papírt, papírt, kéztörlő papírt, intim kendőt, vagy intim betétet dobni. Minden WC mellett található egy zárt fedelű szemetes, melyet rendszeresen ürítünk. A WC eldugulásából eredő javítási költséget a kaucióból térítjük meg.

7.

Vigyázzunk értékeinkre! A vitorláshajóink kulccsal lezárhatóak. A vitorlásban tárolt értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk! Kérjük figyeljen értéktárgyaira!

9.

A vitorláshajón történő étkezésnél vigyázzunk arra, hogy a vitorlázás közben forró, vagy nehezen kimosható (foltot hagyó) italok kiöntése balesetet okozhat. A balesetek és kellemetlenségek elkerülése érdekében az italokat tároljuk az erre rendszeresített italtartókban.

10.

Védekezzünk a szélsőséges időjárás és az erős nap hatásai ellen! Legyünk felelősséggel társaink, gyermekeink iránt. Védekezzünk a kihűlés ellen megfelelő öltözékkel. Használjunk rendszeresen napolajat, naptejet az erős UV sugárzás ellen.

11.

Vigyázzunk a tisztaságra, a hulladékot tegyük mindig a kihelyezett szemeteskukába. A takarítás költsége az elfogadható mértékű szennyeződések eltávolítását fedezi. A hajóinkban tisztítószerekkel azonnal eltávolíthatjuk a véletlenszerű szennyeződéseket. A rendkívüli szennyeződések eltávolítása külön díjazással kerülnek felszámításra.

12.

A vitorláshajó átadásakor a bérlő és a bérbe adó közösen rögzíti a vitorláshajó tartozékjegyzékét, melyen felsorolásra kerülnek a hajó főbb részei és tartozékai, valamint a vitorláshajón található esetleges hibák és hiányosságok. Munkatársaink az átvételkor próbálnak a legnagyobb körültekintéssel átvizsgálni minden vitorláshajót, hogy az ott található eesetleges hibák és hiányosságok a következő bérlőre nézve ne legyen hátrányosak. Ezért kérünk mindenkit, hogy az átadásra szánjon megfelelő időt, segítsen feltárni minden eltérést, hiszen a fel nem rögzített hibák a vitorláshajó visszavételekor a kaució megvonását eredményezhetik.

13.

Mielőtt elindulunk vitorlázni győződjünk meg arról, hogy minden okmányunkat és vezetői engedélyünket magunkkal hoztuk az útra. Ezeket az okmányokat az EASTCRAFT a vitorláshajó bérbeadásakor köteles ellenőrizni és a bérleti szerződést csak ez alapján tudja kiállítani. Amennyiben a megfelelő okiratok nem állnak rendelkezésre, úgy sajnos nem engedélyezhetjük a kikötőből való kifutást! Az ilyen okból való meghiusult nyaralás foglalóját nem tudjuk visszafizetni. A vitorlázás során a következő dokumentumoknak kell velünk lennie: Hajólevél, Hajózási Engedély, Bérbeadási igazolás, Hajónapló, Bérleti szerződés. A hajólevelet csak hiteles másolat formájában bocsájtjuk kedves ügyfeleink rendelkezésére, melyet a bérleti szerződéssel együtt adunk át. A hajónapló vezetése kötelező charter forgalomban lévő vitorlás hajóknál.

14.

A vitorláshajó kiadásánál nagyon sok információt adunk át a kedves bérlőinknek. Amennyiben első alkalommal veszi ki valamelyik vitorláshajónkat úgy a vezetéshez szükséges speciális ismeretek és információk átadását egy rövid próbakör megtételével kívánjuk biztosítani. Ez a próbaút alkalmas arra, hogy minden információt hatékonyan átadjunk Önnek, nem csak a vitorláshajó, de a hajózási útvonalak és kikötéssel kapcsolatosan is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Általános hajózással kapcsolatos illemszabályok

A vitorlás sport hagyományai erősek, tradíciói régi történelmi korokra nyúlnak vissza. A tradíciók őrzése is ennek a "játéknak" a része. A megszületett illemszabályok jórészt az angol észjárást követik. Ezeknek a szabályoknak egy része beépült a hajózási szabályokba is, más része íratlan szabályként (mint illemszabály) él közöttünk. Ezen szabályok be nem tartásáért nem jár büntetés, mégis számolnunk kell azzal, hogy másoknak kellemetlenséget okozhatunk.

Adjuk meg a módját a hajózásnak, legyen ünnep a vitorlázás, emeljük ki a hétköznapokból a vízen töltött órákat!

(EastCraft Team)

 Regisztráció


A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!
Neve:*  
Email címe:*  
Jelszava:*  
Jelszava ismét:*  
Nyelv:  
Cégnév:  
Irányítószám:  
Település:  
Utca, házszám:  
Mobil elérhetőség:  
Születésnapja:  
Hol hallott rólunk?
Feliratkozik hírlevelünkre?? 
Hozzájárulok, hogy megadott személyes adataimat a az EastCraft Kft. saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés és tájékoztatás céljára telefonon, vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. SMS, MMS, E-mail), automatizált hírlevélküldő rendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja. Tudomásul veszem, hogy az EastCraft Kft. részére postai (1096 Budapest, Sobieski J. u. 20-24. fszt. 4-5.) és az info@eastcraft.eu elektronikus címeken keresztül bármikor kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatását.

Bejelentkezés


Bejelentkezéshez érvényes regisztrációval kell rendelkeznie. Ha még nem regisztrált rendszerünkben, a következő linkre kattintva megteheti: Regisztráció

E-mail:  
Jelszó:  

Jelszó emlékeztető